Foto: Fred Leeflang, Cultuurbarbaren 2021

Theaterdocent

Als theaterdocent ben ik werkzaam bij verschillende hele leuke organisaties, waaronder Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland en Cultuurhuis Delft.  Daarnaast geef ik theaterlessen en workshops bij o.a. de VAK en Cultuurbarbaren. Op deze pagina licht ik een aantal bijzondere projecten uit.

Cultuurbarbaren 2021

Voor het festival Cultuurbarbaren in Delft ben ik gevraagd om theaterworkshops te geven in het prachtige museumhuis Huis van Meerten. In dit museumhuis mag je (bijna) overal aan, op en in zitten, een ideale plek om theater te maken dus! In de verschillende kamers in dit woonhuis uit 1893 maakten de kinderen scènes over Lambert en Dina en over hoe zij hier vroeger gewoond hebben. Aan het einde van de workshop speelden de kinderen een mini voorstelling over de droom van Lambert (het realiseren van zijn huis) en over hun eigen dromen. Het thema van Cultuurbarbaren 2021 was namelijk: "Volg je dromen, zij weten de weg".

In het laatste weekend van het festival zijn een aantal kinderen geïnterviewd voor een podcast over hun belevingen bij Cultuurbarbaren. Hierin hoor je ook de theaterworkshop voorbij komen! Beluister de podcast hier.

De Zoomflat

Voor het Jeugdtheaterhuis maakte ik tijdens de lockdown in het voorjaar van 2021 een korte online voorstelling met mijn theatergroepje uit Lekkerkerk. Hieronder kun je het resultaat bewonderen:

The Culture Club

Sinds zomervakantie 2021 doceer ik een nieuwe kinderactiviteit in The Culture: The Culture Club! Op zaterdagmiddag gaan kinderen van zes tot en met twaalf jaar op verschillende manieren creatief aan de slag: van toneelspelen tot decorbouwen en van samen verhalen schrijven tot lekker bewegen. Tijdens de lessen van The Culture Club staat verbeelden en creëren voorop. Samen ontdekken de kinderen hun creativiteit en worden ze begeleid in het vormgeven en uiten van hun ideeën. Elke week werken we aan de hand van een nieuw thema. De lessen vinden plaats op zaterdagmiddag vanaf 14:00 tot 15:30 uur in The Culture aan de Mozartlaan 670.