Biografie

Suzanne Vissers is theatermaker/docent en cultureel coördinator.

Suzanne is geboren op 18 september 1996 in Delft. Vanaf haar negende is ze niet meer uit het theater weg te krijgen: beginnend met lessen bij de VAK in Delft en gevolgd door lessen bij het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland in Leiden. In seizoen 2015/2016 heeft Suzanne deelgenomen aan het Talent Traject van Theater Rotterdam en in studiejaar 2019/2020 heeft ze een éénjarige opleiding afgerond aan de Toneelacademie Maastricht. 

In 2017 is Suzanne afgestudeerd als cultureel maatschappelijk vormer aan de Hogeschool Rotterdam. Binnen haar studie heeft ze zich gespecialiseerd in cultuureducatie en pedagogiek. 

In september 2019 is haar regiedebuut Vrucht in première gegaan op het Verborgen Theater Festival in Rotterdam. Na Vrucht heeft Suzanne de voorstellingen de Buurtverbindingsshow en Pit gemaakt. De laatstgenoemde is in première gegaan op 5 juni 2022 tijdens Delft Fringe Festival. Suzanne maakt voorstellingen met een hoge noodzaak en maatschappelijke relevantie.

Sinds 2020 is Suzanne werkzaam als theaterdocent bij verschillende organisaties, waaronder Jeugdtheaterhuis, Cultuurhuis Delft en De VAK.  Daarnaast geeft ze losse workshops bij Cultuurbarbaren en andere festivals.

Als cultureel coördinator staat Suzanne middenin de samenleving en coördineert ze culturele projecten met een sterk sociaal aspect. Binnen deze projecten krijgen verborgen talenten en verhalen een podium. Momenteel coördineert Suzanne vanuit Stichting DelftsPeil Open Studio Delft en Woord & Draad, bij de laatstgenoemde is ze ook betrokken als regieassistent.